Istraživanje: Razvoj EU platforme za obuku zdravstvenih djelatnika o cijepljenju

29.06.2021.

U okviru Zajedničke akcije EU-a o cijepljenju, projekt IMMUNION provodi istraživanje u svrhu razvoja mrežne platforme na kojoj će zdravstvenim djelatnicima biti dostupne korisne informacije i obrazovni materijali o cijepljenju. Kako bi se osiguralo da platforma bude korisna, prikladna za upotrebu i brzo pronalaženje potrebnih informacija, pozivamo članove da do nedjelje, 4. srpnja 2021. sudjeluju u istraživanju.

Istraživanje na hrvatskom jeziku dostupno je ovdje.

Projekt IMMUNION sufinancira Europska unija, a cilj je ojačati Koaliciju za cijepljenje koja okuplja europske udruge zdravstvenih radnika i relevantne studentske udruge na tom području.

Ovaj projekt doprinosi naporima EU-a u poboljšanju suradnje između zdravstvenih radnika, tijela javnog zdravstva, medija i lokalnih zajednica na imunizaciji u Europskoj uniji, pružajući obrazovanje i obuku zdravstvenim radnicima o tome kako učinkovito komunicirati o cijepljenju sa svojim pacijentima i medijima. Projekt će također razviti alate i resurse za povećanje procijepljenosti, posebno među siromašnom populacijom.

Stoga je namjera projekta da platforma funkcionira kao središnje mjesto koje će objedinjavati relevantne obrazovne materijale o cijepljenju, integrirajući internetsku platformu za obuku zdravstvenih djelatnika o cijepljenju. Kada se izradi, platforma će biti dostupna na mrežnoj stranici Koalicije za cijepljenje.


vrh stranice