Izbori za tijela HLK - Podsjetnik o odabiru načina glasovanja i rokovi

11.04.2019.

Izbori za tijela HLK-a, koji će se na temelju odluka Vijeća HLK-a održati od 20. do 26. svibnja 2019., provest će se u pravilu elektroničkim glasovanjem, a za što je glavni preduvjet aktivirana liječnička iskaznica. Članovi koji nisu u mogućnosti ili nisu skloni glasovati elektroničkim putem biračko pravo mogu ostvariti dopisnim glasovanjem, a za što je Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) potrebno podnijeti zahtjev. Rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje liječničke iskaznice kao i zahtjeva za dopisno glasovanje je do 19. travnja 2019. do 24:00 sata.

Zahtjev za dopisno glasovanje mora sadržavati:

  • ime i prezime
  • osobni identifikacijski broj (OIB)
  • adresu za dostavu glasačkih materijala (ulica, kućni broj, poštanski broj, mjesto)
  • potpis.

Član svoj zahtjev za dopisno glasovanje može dostaviti neposredno ili putem pošte Središnjem izbornom povjerenstvu na adresu Središnjeg ureda Hrvatske liječničke komore, Ulica Grge Tuškana 37, 10 000 Zagreb, s naznakom: „Za Središnje izborno povjerenstvo – ne otvarati“.

Za podnošenje zahtjeva za izdavanje liječničke iskaznice ili pomoć pri njezinoj aktivaciji, članovi se mogu obratiti Središnjem uredu HLK-a u Zagrebu ili regionalnim uredima u Osijeku, Rijeci i Splitu. Kontakti ureda nalaze se ovdje.

Također Vas obavještavamo da će se, s obzirom da će se izbori za tijela HLK-a prvi puta provoditi u pravilu elektroničkim glasovanjem, članovima osigurati neposredna tehnička pomoć u svim izbornim jedinicama. Naime, u svim izbornim jedinicama će se na određenim mjestima (u pravilu u većim zdravstvenim ustanovama) osigurati koordinatori radi tehničke pomoći članovima u vezi elektroničkog glasovanja (izdavanje PIN-a i aktivacija liječničkih iskaznica).

Točan raspored koordinatora u svakoj pojedinoj izbornoj jedinici (mjesta i njihova vremenska prisutnost) pravovremeno će se objaviti na mrežnoj stranici HLK-a u rubrici Izbori 2019. te će se obavijest o tome članovima poslati i putem newslettera.

Sve obavijesti o izbornim postupcima možete pronaći u rubrici Izbori 2019.

vrh stranice