Liječničke ispričnice - otvoreno e-savjetovanje o Prijedlogu izmjena Pravilnika

Otvoreno je e-savjetovanje o Nacrtu prijedloga izmjena Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera u dijelu koji se tiče izdavanja liječničkih ispričnica kao načina opravdanja izostanka učenika s nastave. E-savjetovanje će trajati do 20. listopada do kada će se na spomenuti Prijedlog izmjena Pravilnika moći davati prijedlozi i komentari. Naime, na sastanku radne grupe održanom 4. listopada u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, u koju su kao predstavnici Hrvatske liječničke komore imenovani savjetnica za primarnu zdravstvenu zaštitu predsjednika Komore i dopredsjednica Povjerenstva za primarnu zdravstvenu zaštitu dr.Meri Margreitner i tajnik Povjerenstva Mijo Karaula, usuglašen je tekst Nacrta prijedloga izmjene Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

Radna grupa predložila je temeljito revidiranje sporne odredbe članka 4. Pravilnika koji neopravdano naglašava upravo liječničke ispričnice kao jedan od načina opravdanja izostanaka s nastave. 

Ponovno je potvrđeno zajedničko stajalište da su liječničke ispričnice tek jedan od nekoliko mogućih načina opravdanja izostanka s nastave odnosno da za izostanke s nastave zbog zdravstvenih razloga (samoizlječivih bolesti) do tri uzastopna radna dana ubuduće neće biti potrebno ishoditi liječničku potvrdu odnosno ispričnicu.

Stranica e-savjetovanja: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=4095

vrh stranice