Sastanak specijalizanata hitne medicine u Đurđevcu

05.10.2016.

Dana 8. i 9. listopada 2016. specijalizanti hitne medicine održat će neformalni sastanak  u Đurđevcu kako bi inicirali, potaknuli i artikulirali ciljeve svoje struke, definirali jedinstvene stavove oko pojedinih rješenja i utvrdili kratkoročne i dugoročne ciljeve. Unatoč činjenici da specijalizacija hitne medicine postoji već nekoliko godina, specijalizanti su suočeni sa svakodnevnim problemima u operativnom djelovanju, nedefiniranim statusom hitne medicine i organizacijom službe hitne medicine, nedostatkom jasno definiranih protokola postupanja, nedovoljno stručnim kadrovima, nedoumicama oko provođenja specijalizacije, pitanjima edukacije i dodatne edukacije, nedovoljno kvalitetnim programom specijalizacije iz hitne medicine te neizvjesnom budućnošću.

Svi navedeni elementi inicirali su potrebu organiziranja otvorene diskusije i razmjene mišljenja i ideja, a sve u cilju iznalaženja najboljeg rješenja u organizaciji i statusu specijalizanata hitne medicine, a kasnije i specijalista.
Bitni okvir razmjene mišljenja bit će pitanje općeg vrednovanja ove struke i specijalizacije koja je po svim pokazateljima na drugom mjestu po pitanju izloženosti stresu, zatim financijsko vrednovanje obzirom na težinu posla i izloženost, pitanje uvjeta rada, smjenskog rada, dežurstava, uvođenje hitne medicine kao predmetne nastave na medicinskom fakultetu itd. 
Za sve dodatne informacije o navedenom sastanaku, kontaktirajte dr. Bojanu Radulović na e-adresu: bojanara84@yahoo.com

Foto: Pixsell

vrh stranice