Ministar Milan Kujundžić obećao 200 milijuna kuna veledrogerijama

11.04.2017.

Kako bi barem djelomično sanirali dug kliničkih bolnica za isporučene lijekove i medicinski materijal, ministar zdravstva Milan Kujundžić obećao je veledrogerijama tijekom sljedećih mjesec dana isplatiti 200 milijuna kuna, objavila je HINA.
"Ne mogu reći da je dogovor postignut. Dobili smo obećanje ministra Kujundžića da će biti isplaćeno 200 milijuna kuna za kliničke bolnice, međutim, i dalje nam ostaje problem općih bolnica. Obećano nam je i da ćemo imati sastanak u Ministarstvu financija na temu općih bolnica, da vidimo kako ćemo riješiti tu situaciju", izjavio je nakon jučerašnjeg sastanka u Ministarstvu zdravstva čelnik Medike Jasminko Herceg i istaknuo kako će obećani iznos riješiti problem duga za vrlo kratki period.
Veledrogerije su od ministra tražile 500 milijuna kako bi se kratkoročno premostio dug kliničkih i općih bolnica koji ukupno iznosi 2,5 milijarde kune, od čega su 2 milijarde dospjelog duga.
Herceg je rekao kako su opće bolnice veledrogerijama za isporučene lijekove i medicinski materijal dužne i 800, 900 i 1000 dana pa će veledrogerije, ako se ubrzo ne nađe neko rješenje, biti primorane tužiti takve bolnice, kako nakon tri godine potraživanja ne bi otišla u zastaru. Ipak, istaknuo je i kako veledrogerije neće obustaviti isporuku lijekova bolnicama.
"Mi sigurno nećemo obustaviti isporuku lijekova. Dokle god imamo lijekova na skladištima nećemo zaustaviti isporuku prema pacijentima", rekao je. I ministar Kujundžić je potvrdio kako su pacijenti sigurni, ali i dodao da će nastaviti tražiti sredstva kako bi se ublažili dugovi bolnica. 
A obje strane su se složile kako je i situacija s Agrokorom utjecala na isplate prema veledrogerijama. 
 
vrh stranice