Britanci će se ubuduće liječiti i u Hrvatskoj

11.04.2017.

Britanska grupacija Operations Abroad Worldwide i Specijalna bolnica „Sv. Katarina“ potpisale su danas u Zaboku Ugovor o liječenju pacijenata čime je hrvatsko zdravstvo napravilo novi korak prema razvoju medicinskog turizma. Upravo zahvaljujući toj suradnji u Hrvatsku bi na liječenje trebali početi stizati i Britanci.

Inače, Operations Abroad Worldwide Ltd. je vodeća britanska korporacija iz područja medicinskog turizma putem koje je više od  50 tisuća državljana Ujedinjenog Kraljevstva uspješno liječeno izvan matične države. Svi pacijenti koji su u program liječenja uključeni preko Operations Abroad Worldwide posjeduju „Total Care Package“ u koji ulaze kompletna dijagnostička obrada, njega, operacija, rehabilitacija kao i 12 mjeseci postoperativnog osiguranja.  

Takav ugovor su u Zaboku potpisali ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarine, doc.dr. Igor Borić, te predsjednica uprave Operations Abroad Worldwide, Ruth Taylor. A svečanom događaju prisustvovali su i ministar turizma Gari Cappelli, predsjednik upravnog vijeća bolnice Sv. Katarina, prof. dr. Dragan Primorac, te Jadranka Primorac, članica Upravnog vijeća bolnice.

Ministar Gari Cappelli tom je prilikom posebno pohvalio rad Specijalne bolnice Sv. Katarina, izvrsnost hrvatskih liječnika i njihovu međunarodnu prepoznatljivost, te istaknuo da je vrlo ponosan što prisustvuje događaju koji je Hrvatskoj otvorio potpuno nove mogućnosti kroz koje, osim turizma, nudimo i hrvatsko znanje.

„Prema procjenama, ukupni prihodi koji se danas ostvaruju globalno iz područja medicinskog turizma premašuju  60 milijardi dolara, a za svega nekoliko godina taj broj će, procjenjuje se, biti veći od  100 milijardi dolara. Hrvatsko zdravstvo ima sjajne stručnjake i definitivno ova grana gospodarstva mora biti prioritet“, dodao je prof.dr. Dragan Primorac.

Tijekom potpisivanja ugovora Ruth Taylor je, pak, rekla kako s posebnim zadovoljstvom potpisuje ugovor sa Specijalnom bolnicom Sv. Katarina koja je Europski centar izvrsnosti u području svog rada te kako žele da bolnica postane njihova glavna zdravstvena institucija u ovom dijelu Europe u kojoj će se građani Velike Britanije liječiti iz područja bolesti mišićno-skeletnog sustava. Ravnatelj bolnice doc.dr. Igor Borić zahvalio je gospođi Taylor na povjerenju koje ima u medicinske stručnjake Specijalne bolnice, dok je članica Upravnog vijeća bolnice, Jadranka Primorac, istaknula da ovakva suradnja daje posebnu prepoznatljivost ne samo Specijalnoj bolnici Sv. Katarina već i cijelom hrvatskom zdravstvu. Jedinstveni koncept personalizirane medicine kojeg provodi Specijalna bolnica Sv. Katarina bio je, vjeruju u bolnici, ključan u uspostavi suradnje između dvije organizacije. Dodajmo i da u lipnju ove godine Sv. Katarina u suradnji s američkom Mayo Clinic i International Society of Applied Biological Sciences (ISABS) organizira jedan od najznačajnijih svjetskih znanstvenih skupova u 2017.godini u čijem radu sudjeluje i petero dobitnika Nobelove nagrade.  

vrh stranice