Na HTV 4 premijera filma o Liječničkim novinama

26.05.2022.

Dokumentarni film Hrvatske liječničke komore o Liječničkim novinama emitirat će se premijerno na 4. programu Hrvatske televizije (HTV 4) u petak, 27. svibnja u 22:28 sati. Snimljen povodom tiskanja 200. broja Liječničkih novina, film donosi razgovore s članovima Uredničkog odbora Liječničkih novina i suradnicima te vodstvom HLK-a o povijesti i važnosti ovog glasila za hrvatsko zdravstvo, liječništvo i medicinsku struku.

Liječničke novine, službeno glasilo Hrvatske liječničke komore tiskaju se u nakladi od 19 tisuća primjeraka, čime su se afirmirale kao jedan od najtiražnijih hrvatskih mjesečnika te jedan od najvažnijih kanala komunikacije s hrvatskim liječništvom.

Urednička je politika da Liječničke novine moraju biti ogledalo događanja u zdravstvu Hrvatske i svijeta, a po sadržaju raznovrsne - i informativne i zabavne, zbog čega su rado čitane ne samo među liječnicima, već i među brojnim novinarima koji se bave temama iz zdravstva, ali i brojnim tvrtkama čije je poslovanje vezano uz zdravstveni sustav.

Hrvatska radiotelevizija prepoznala je značaj Liječničkih novina i odlučila je emitiranjem ovog dokumentarnog filma upoznati širu javnost s dugom tradicijom izdavanja Liječničkih novina te njihovim (ne)posrednim utjecajem na sve sudionike zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj.

vrh stranice