Na prvom treningu „Aktivne Hrvatske“ u Donjoj Stubici vježbalo više od 200 osoba

06.02.2018.

Više od 200 vježbača sudjelovalo je na prvom ovogodišnji treningu ‘Aktivne Hrvatske’ u Donjoj Stubici. Nova sportska dvorana u Donjoj Stubici bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.  Među vježbačima bio je i gradonačelnik Donje Stubice, Nikola Gospočić.

Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pod vodstvom Ivana Antunovića ukazao je na potrebu vježbanja pod stručnim vodstvom. Ovo se odnosni najprije na mlade koji su još u razvoju, jer upravo nestručno vodstvo može dovesti do nesagledivih zdravstvenih posljedica u daljnjem životu, zaključio je Antunović.

Ispred Hrvatske liječničke komore (HLK) na treningu je bila predsjednica Povjerenstva za javno zdravstvo dr.sc. Iva Pejnović Franelić . “Danas nije nimalo neuobičajeno da svoje slobodno vrijeme provodimo u sjedilačkim aktivnostima, ispred nekog ekrana, u automobilu i slično. Potrebno je uložiti dodatne napore kako bi se svi malo više pokrenuli i bili tjelesno aktivniji. Znamo kako je redovita tjelesna aktivnost važna u očuvanju zdravlja te kako ima pozitivan učinak na sprječavanje bolesti od kojih danas umire najviše ljudi u Hrvatskoj, a to su krvožilne bolesti i neke vrste raka, naglasila je Pejnović Franelić podsjetivši na slogan HLK-a ‘Aktivan+Odgovoran=Zdrav’.

Uz brojne vježbače svih generacija svoje iskustvo kao izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja je pokrovitelj projekta, podijelio je svjetski prvak u gimnastici Tin Srbić.

“Počašćen sam pozivom da predstavljam Predsjednicu RH na ovom projektu. S vježbačima sam razgovarao o važnosti tjelesne aktivnosti koja nam osigurava kvalitetniji i duži život. Ja osobno treniram po dva puta dnevno, čak i do pet sati. Aktivnost kao izbor preporučam svima”, izjavio je Tin Srbić.

Kineziolozi Biotreninga, liječnici Hrvatske liječničke komore i nutricionisti Definicije hrane nazočnima su predstavili sveobuhvatan plan zdravog i aktivnog života. Partner projekta je Falkensteiner hotel&spa Iadera.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, gospođe Kolinde Grabar Kitarović.

Idući je na rasporedu 3. ožujka u 15 sati u osječkom hotelu Osijek dok će se u OŠ Dubovac u Karlovcu vježbati u subotu, 21. travnja u 11 sati.

Foto: Martina Cvek
vrh stranice