U središtu Rijeke svečano otvoren funkcionalno uređen Klub liječnika

U nazočnosti brojnih liječnika Primorsko-goranske županije i čelnika Hrvatske liječničke komore (HLK), 8. veljače u središtu Rijeke svečano je otvoren novouređeni Klub liječnika, mjesto na kojem će zajedno djelovati županijske podružnice Hrvatske liječničke komore, Hrvatskoga liječničkoga zbora i Sindikata liječnika. Klub su svečano otvorili predsjednik HLK-a dr.sc Trpimir Goluža, predsjednik Skupštine HLK-a doc.dr. Goran Hauser i predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja Linić, dr. med.

Ovo je prvi takav liječnički klub u Hrvatskoj koji će imati i prostore za edukaciju i druženje, rekao je Trpimir Goluža ističući da je to ujedno i regionalni centar HLK-a za taj dio Hrvatske.

Moderno uređenih 125 četvornih metara je multifunkcionalan prostor u kojem će se održavati radionice i edukacije za liječnike, ali i za studente medicine. Srijeda će biti dan za studente Medicinskog fakulteta u Rijeci, rekao je predsjednik Povjerenstva Primorsko-goranske županije HLK-a Alen Protić. Pored Komore, Zbora i Sindikata liječnika okupljat ćemo i druge liječničke udruge poput KoHoM-a i HUBOL-a, a vrata će biti otvorena svakom liječniku koji će u ovom prostoru htjeti organizirati radionicu, predavanje i edukaciju. Na svečanosti je Udruzi mladih oštećenog sluha Istarske županije (UDOMSI) iz Pule doniran ček u vrijednosti 10.000 kuna.

Na otvaranju Kluba liječnika na riječkom Jadranskom trgu bio je i gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel, a u ime županije Primorsko-goranske pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić.

Predsjednik HLK-a Goluža na tribini u KBC Rijeka

Prije otvaranja Kluba liječnika predsjednik HLK-a Trpimir Goluža održao je u KBC-u Rijeka tribinu na kojoj je članove Komore izvijestio o postignućima u prošloj godini i planovima za 2018.

Država, upozorio je, ne poduzima nikakve konkretne mjere za sprečavanje odlaska liječnika u inozemstvo, pa će HLK to pokušati učiniti kroz jačanje pravne sigurnosti liječnika, ulaganje u njihovo stručno usavršavanje i mjere za poboljšanje kvalitete njihova svakodnevnog života.

Požrtvovnim radom, znanjem i humanošću vi ste elita ovoga društva i kako takvi zaslužujete najbolje, rekao je Goluža dodajući da je Komora već poduzela i ostvarila niz konkretnih mjera kako bi pomogla svojim članovima.

vrh stranice