Novi 166. broj „Liječničkih novina“ u redizajniranom ruhu

15.02.2018.

Novi broj redizajniranih „Liječničkih novina“ u znaku je problema koji muče hrvatsko zdravstvo te prijedloga kako ih početi otklanjati,  o čemu u uvodniku pod naslovom „Transformacija ili emigracija“ piše i predsjednik HLK-a dr.sc. Trpimir Goluža.

O stanju u zdravstvu, položaju liječnika i njihovom nezadovoljstvu radno-pravnim statusom što je i najčešći uzrok napuštanja Hrvatske, u opširnom intervjuu govori novoizabrana predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata dr. Renata Čulinović-Čaić.

U ovomjesečnoj temi broja iz pera pravnih stručnjaka donosimo sve informacije i primjere sudske prakse u vezi s pogrešno obračunavanim dodacima na plaću za prekovremeni rad.

Uz tu temu objavljena je i servisna informacija članovima o „Komorinoj polici osiguranja pravne zaštite“, a koja pokriva sve troškove u eventualnim sudskim sporovima.

U novom broju je i vijest o potpisanom novom trogodišnjem ugovoru HLK-a s europskim Akreditacijskim vijećem za trajnu medicinsku izobrazbu.

U tekstu pod naslovom „Novo ministrovo povjerenstvo za 'liječenje' hrvatskog zdravstva“ detaljno je prikazano istraživanje Europskog zdravstvenog potrošačkog indeksa za 2017. po kojem je Hrvatska pala za tri mjesta.  

Uz stalne rubrike  Novosti iz medicinske literature, Cochrane zanimljivosti i ostale, ovaj broj u  rubrici Pravo i medicina donosi članak o poslovima sudskih vještaka.

U „Liječničkim novinama“ iz veljače donosimo i reportažu iz Rijeke u čijem je središtu svečano otvoren funkcionalno uređen Klub liječnika.     

Tekst uvodnika predsjednika HLK-a pročitajte OVDJE.

vrh stranice