Novi, 191. broj Liječničkih novina

14.07.2020.

Srpanjsko izdanje Liječničkih novina donosi razgovor s predsjednikom HLK-a dr.sc. Krešimirom Luetićem o očekivanjima od nove hrvatske Vlade, o važnosti ljudskih resursa u zdravstvu i borbi za liječnička prava, kao i osvrt na prvu godinu mandata na čelu HLK. Tema ovog broja posvećena je ženama u medicini; iako brojčano dominiraju, i dalje postoje razlike u mogućnostima žena i muškaraca u medicini. Kakva su iskustva u akademskim i stručnim napredovanjima liječnica do istaknutih rukovodećih mjesta te kakva je budućnost pred mladim liječnicama, pročitajte u ovom broju Liječničkih novina.

O nezaobilaznoj temi današnjice, pandemiji novog koronavirusa, razgovarali smo s prim.dr.sc. Bernardom Kaićem, voditeljem Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a.

Budući da sljedeći broj Liječničkih novina izlazi u rujnu, ovaj „ljetni“ broj osim novosti iz zdravstva i medicinske literature donosi brojne raznovrsne i zanimljive članke: zapise seoskog liječnika s otoka Mljeta te putopis trojice liječnika iz hrvatske ekspedicije poznatije kao „Sokoli s Kavkaza“. Tu su još i zanimljivosti iz povijesti hrvatske medicine te članci o liječnicima koji su se uz ovu zahtjevnu profesiju posvetili i svojim hobijima, sportu i umjetnosti.

Liječničke novine broj 191 dostupne su ovdje.


vrh stranice