Novi CT i MSCT uređaji za 12 hrvatskih bolnica!

Ministar zdravlja dr. Dario Nakić potpisao je nabavu 13 novih CT i MSCT uređaja za 12 zdravstvenih ustanova ukupne vrijednosti 67 milijuna kuna koji će se financirati iz fondova Europske unije. Potpisani su ugovori s tvrtkom Siemens d.d., a novi će uređaji (4 CT-a i 9 MSCT-a) biti pušteni u funkciju na jesen. Suvremene uređaje za kompjutorsku tomografiju dobit će opće bolnice  Vukovar, Dubrovnik, Karlovac, Sisak, Zadar, Slavonski brod, kliničke bolnice Dubrava i Sveti Duh te KBC-i Zagreb, Split i Rijeka, priopćili su iz Ministarstva zdravlja.   

„Sveukupna vrijednost novih CT uređaja, uz tri za koja smo ugovor potpisali prošloga tjedna, iznosi 83 milijuna kuna“, istaknuo je prilikom potpisivanja ministar Dario Nakić te zahvalio Povjerenstvu za radiologiju koje je, istaknuo je: „prepoznalo i odradilo analizu potreba za cijelu Hrvatsku, vodeći računa o tome da uređaji budu pravedno i pravilno raspoređeni, bez da se preferira ijedan dio zemlje“.

Zahvalio je i  Ministarstvu regionalnog razvoja koje je, smatra, prepoznalo važnost obnavljanja stare opreme i potrebu da na taj način povećamo sigurnost naših bolesnika. „Ovo je početak, a jedan od glavnih izazova koji stoje pred nama bit će upravo nabavka nove opreme i u drugim medicinskim područjima i tu će nas čekati mnogo posla“, najavio je ministar Nakić.

vrh stranice