Odgođeni kongresi KoKoZ-a i medicinskog prava u Rovinju

10.03.2020.

2. kongres Koordinacije komora u zdravstvu (KoKoZ) i 4. hrvatski kongres medicinskog prava koji su se trebali održati od 13. do 15. ožujka 2020. u Rovinju odgođeni su zbog odluke Stožera civilne zaštite Istarske županije kojom se do 14. travnja 2020. suspendiraju sva javna, sportska i kulturna događanja. Novi termin održavanja kongresa bit će objavljen naknadno.

„Odgovornost liječnika i svih drugih zdravstvenih djelatnika u ovakvoj situaciji nadolazeće epidemije je izuzetno velika, upravo zbog njihovog stalnog kontakta s pacijentima. Kongres odgađamo najesen, u skladu s preporukama nadležnih institucija, i zato kako bismo na najmanju moguću mjeru smanjili eventualni dodatni rizik po naše pacijente“, istaknuo je dr.sc. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, koja je, uz Pravni fakultet u Splitu, organizator 2. Kongresa KoKoZ-a i 4. Kongresa medicinskog prava.

KoKoZ ili Koordinacija komora u zdravstvu je inicijativa Hrvatske liječničke komore, koja okuplja osam zdravstvenih komora. Cilj KoKoZ-a je razmjena iskustava, provođenje zajedničke edukacije članova, suradnja u provedbi stručnih nadzora kao i u konkretnim područjima zaštite interesa i ugleda članova, organizacija zajedničkih skupova te priprema zajedničkih prijedloga i zahtjeva koji se odnose na zdravstveni sustav, djelatnosti i profesije.

Sudionici koji su uplatili sredstva za sudjelovanje na kongresima mogu ih ili preusmjeriti kao predujam za novi termin kongresa ili mogu tražiti povrat uplaćenih sredstava. Upute sudionicima vezano za odgodu kongresa objavljene su ovdje.

Dopis Stožera civilne zaštite Istarske županije s preporukom odgađanja svih skupova dostupan je ovdje.

Za informacije o kongresima KoKOZ-a i medicinskog prava možete se obratiti tehničkom organizatoru putem e-pošte na kongres@aorta.hr ili na broj telefona 01/2824 645.

vrh stranice