Održana godišnja Skupština HLK-a

23.09.2023.

Skupština Hrvatske liječničke komore je na sjednici održanoj u subotu 23. rujna, donijela novi Pravilnik o izboru tijela HLK-a kojim je omogućeno elektroničko glasovanje ne samo korištenjem elektroničke liječničke iskaznice nego i korištenjem elektroničke osobne iskaznice. Novi Pravilnik dodatno je uredio pojedine faze izbornog postupka te je pojednostavljen postupak podnošenja zahtjeva za dopisno glasovanje.

Predsjednik Komore doc. Krešimir Luetić predstavio je zastupnicima Skupštine izvješće o aktivnostima HLK-a u razdoblju između dvije sjednice Skupštine.

Nakon prikupljenih pet ponuda za uslugu dopunskog zdravstvenog osiguranja za članove HLK-a, Skupština je odabrala najpovoljniju ponudu i donijela odluku o sklapanju ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju s osiguravajućom kućom Agram Life. Polica dopunskog zdravstvenog osiguranja će i dalje obuhvaćati neograničeno korištenje lijekova s B liste lijekova HZZO-a bez nadoplate.

Nakon prikupljene četiri ponude za uslugu revizije financijskih izvješća Komore za 2023. godinu, Skupština je odabrala najpovoljniju ponudu tvrtke Interexpert Zagreb.

Uz to, zastupnici Skupštine usvojili su završni račun za 2022. godinu.

vrh stranice