Održana prva elektronička sjednica Skupštine HLK

26.09.2020.

Hrvatska liječnička komora ponovno je ispisala povijest. Nakon prvih elektroničkih izbora provedenih 2019. godine, danas je održala i prvu elektroničku sjednicu Skupštine na kojoj je sudjelovalo više od 100 zastupnika iz cijele Hrvatske. Glavni razlog održavanja sjednice Skupštine elektronički na daljinu bio je pod svaku cijenu izbjeći mogućnost širenja zaraze koronavirusom među većim brojem liječnika iz cijele Hrvatske.

Premda virtualna, sjednica Skupštine je imala iste poslovničke mogućnosti kao i da je fizički održana. Tako je zastupnicima u njoj, nakon izvještaja predsjednika Komore, Nadzornog odbora i rizničara, bilo moguće u stvarnom vremenu javiti se za riječ, replicirati i glasovati. Skupština je imala osigurano elektroničko glasovanje, koje je, sukladno pravilima Komore, bilo transparentno i javno. Također, trošak ovakvog održavanja sjednice Skupštine značajno je manji u odnosu na klasičan način održavanja.

Skupština je usvojila Izvješće o radu Nadzornog odbora, kao i završni račun za prošlu godinu, a raspravljala je i o izvješću predsjednika o radu Komore u 2020. godini. Zastupnici Skupštine podržali su napore Komore u nastojanju da se donese Zakon o statusu i plaćama liječnika.

Također, Skupština je usvojila Financijski plan za 2021. godinu te izabrala revizora za reviziju financijskog poslovanja u 2020. godini. Skupština je također donijela odluku o nastavku ugovaranja dopunskog zdravstvenog osiguranja za sve svoje zainteresirane članove, o trošku Komore, s najpovoljnijim ponuđačem, Wiener osiguranjem.

Po završetku sjednice, uslijedile su brojne čestitke i pozitivni komentari zastupnika na uspješno organiziranoj i provedenoj povijesnoj, prvoj elektroničkoj sjednici Skupštine Hrvatske liječničke komore, prema kojoj sudeći, "novo normalno" je – skoro pa normalno.


vrh stranice