Osječko povjerenstvo HLK-a oštro osuđuje senzacionalističke naslove u medijima

05.09.2016.

Županijsko povjerenstvo Osječko – baranjske županije Hrvatske liječničke komore oštro osuđuje senzacionalističke natpise kojima se kompromitira  i obezvrjeđuje savjestan i odgovoran posao liječničke struke, a vezano za tekst objavljen 4. rujna 2016. na portalu jutarnji.hr pod naslovom "LOV NA PIJANE DOKTORE U OSJEČKOM KBC-u: Uprava krenula u nasumično alkotestiranje"

Povjerenstvo HLK-a ističe da Klinički bolnički centar Osijek zapošljava 521 liječnika, specijalista i specijalizanata, među kojima i kadar koji je dao stručan i požrtvovan angažman u najtežim ratnim uvjetima, a u današnje dane obavlja najzahtjevnije zadatke  u transplantaciji, invazivnom kardiološkom liječenju pacijenata, te najzahtjevnije kirurške intervencije i zbrinjavanje najtežih akutnih stanja pacijenata u svakodnevnoj kliničkoj praksi. Liječnici KBC-a Osijek skrbe o području cijele istočne Hrvatske pružajući usluge ovih najviših dometa suvremene medicine.

Ovakvim natpisima i generalizirajućim izjavama neodgovorno se i opasno vrijeđa kompletan liječnički korpus ove bolnice koji predano i savjesno obavlja svoje dužnosti. Rijetka je struka kao liječnička koja svoj plemenit posao živi 24 h, i u nerijetko neprikladnim uvjetima daje sve od sebe za dobrobit građana – pacijenata. Medijske difamacije mogu imati ozbiljne posljedice na povjerenje građana u liječnike i zdravstveni sustav, ali i na zadržavanje liječnika u Hrvatskoj. A upravo su liječnici nositelji zdravstvenog sustava i ovakve neistinite kvalifikacije samo ugrožavaju njegove temeljne vrijednosti.

Nadamo se da će vrline osječkog bolničkog zdravstva u očima dobronamjernih građana i pacijenata prevladati žutilo kojemu su medijski izloženi.

vrh stranice