Otvorena obnovljena Poliklinika za očne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice

26.01.2018.

Na KBC-u Sestre milosrdnice danas je svečano otvorena potpuno obnovljena Poliklinika u Klinici za očne bolesti, što predstavlja investiciju vrijednu oko 2 milijuna kuna.

Razgledavanju Poliklinike i svečanosti koja je potom uslijedila nazočili su i predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. sc. Trpimir Goluža, ministar zdravstva Milan Kujundžić, izaslanik Predsjednice RH doc. dr. sc. Tomislav Madžar, predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić, ravnatelj NZJZ-a „Andrija Štampar“ dr. Zvonimir Šostar te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prof.dr.sc. Mario Zovak, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice, kazao je pritom kako Klinika za oftalmologiju ima ogromni protok pacijenata i izvodi najmodernije i najzahtjevnije zahvate na svjetskoj razini, a prostor u kojem su dosad radili bio je apsolutno neprimjeren i derutan. „Mi smo u 2017. bili u teškoj financijskoj situaciji, i svaku kunu ulagali smo u nabavku lijekova i medicinskog materijala, no ipak smo uspjeli obnoviti Polikliniku dijelom iz sredstava bolnice, a najvećim dijelom zahvaljujući žrtvi i nevjerojatnoj volji predstojnika Klinike za očne bolesti prof.dr.sc. Zorana Vatavuka i svih njegovih kolega, koji su se čak odricali i svojih honorara radi tog cilja.“, naglasio je Zovak.

U svom obraćanju dr. Trpimir Goluža pohvalio je vodstvo i djelatnike KBCSM-a, a nadasve upornost predstojnika Vatavuka, i kazao kako je njihov uspjeh i osobna žrtva snažna poruka ne samo hrvatskom zdravstvu, nego i društvu da se može onda kada vam je stalo do struke i do društva, kada ste uvjereni u vlastitu snagu i sposobnost, i kada ste okruženi plemenitim ljudima koji vam vjeruju.

„Vaš poticaj je rezultirao time da će Hrvatska liječnička komora stipendirati dvoje mladih, ambicioznih, vrijednih i perspektivnih stručnjaka koji će se educirati na najboljim klinikama na svijetu, i potom vratiti u Hrvatsku i svoja znanja i vještine staviti u službu hrvatskih građana“, rekao je dr. Goluža.

vrh stranice