Specijalna bolnica Podobnik slavi 10-i rođendan

27.01.2018.

U Specijalnoj bolnici Podobnik, prvom i jedinom privatnom rodilištu u Hrvatskoj,  od osnutka do danas više od 3000 beba "došlo" je na svijet. Osim rodilišta razvili su i program ginekoloških operacija, a mogu se pohvaliti da su prvi u Hrvatskoj izveli autoransplantaciju ovarijalnog tkiva u pacijentice u prijevremenoj menopauzi.  

Kako bi  ženama omogućili vrhunsku medicinsku skrb, uključujući vanjske suradnike medicinski tim broji 21 liječnika, specijalista ginekologije i porodništva i subspecijalista fetalne medicine, humane reprodukcije, uroginekologije, pedijatara, anesteziologa, 21 primalja i neonatoloških sestara, 3 instrumentarke, 2 anesteziološka tehničara i 10 pomoćnih djelatnika.

Kad postoji potreba kontinuiranog nadzora trudnoće,  stručni tim liječnika pravovremenim intervencijama, kontinuiranoj brizi i skrbi nastojat će očuvati trudnoću bez komplikacija te majkama omogućiti rađanje živog i zdravog djeteta. Iznimno su ponosni na bebe rođene iz visokorizičnih trudnoća,  za koje je bila presudna pravovremena medicinska intervencija.

Osim rodilišta razvili su i program ginekoloških operacija, te je svakodnevni pogon ispunjen brojnim malim zahvatima, minimalno invazivnom kirurgijom, laparoskopijom, histeroskopijom te velikim ginekološkim operacijama odstranjenja maternice i uroginekološkim operacijama. Uz modernu operacijsku salu i vrhunsku opremu posebno ističu liječnike, stručne operatere koji rješavaju svaki ginekološki problem.

Od studenog 2014. posebno razvijaju Odsjek za medicinski potpomognutu oplodnju pod vodstvom iznimnog stručnjaka dr.sc. Mire Šimuna Alebića te po godišnjoj stopi od 10-15% raste broj pacijenata koji im pružaju povjerenje za realizaciju svojih nadanja o ostvarivanju roditeljstva. Koristeći se suvremenim dostignućima i znanjima iz područja ginekološke i reproduktivne endokrinologije i biologije, broj ostvarenih trudnoća i zdravih rođenih beba kontinuirano raste. 

Napravili su i  jedinstvenu mobilnu i web aplikaciju 'Žensko zdravlje' koja prvi put na hrvatskom jeziku omogućuje praćenje menstruacijskog ciklusa i trudnoće, a pacijenticama Rodilišta&Poliklinike Podobnik dodatno omogućava uvid u medicinsku dokumetaciju i slike te video s ultrazvučnih pregleda putem weba i pametnih telefona.

 

vrh stranice