Otvorene prijave za HealthComm Awards i HealthComm Forum

29.04.2024.

Otvorene su prijave za prvi HealthComm Awards, jedinstvenu i sveobuhvatnu nagradu koja promiče izvrsnost u zdravstvu. Izvrsnost se ogleda u primjerima iz prakse usmjerenim na zdravlje građana i bolje ishode liječenja pacijenata o kojima uvelike ovisi i vraćanje povjerenja u zdravstveni sustav. Prijave su otvorene do 10. svibnja, a pobjednicima će se nagrada svečano uručiti u sklopu konferencije HealthComm Forum 2024 koja će se, na temu novog društvenog ugovora o zdravstvu, održati 6. i 7. lipnja u Zagrebu, Paviljon 13, Zagrebački velesajam. Članovima HLK omogućena je besplatna kotizacija za sudjelovanje na konferenciji.
HealthComm Awards

Cilj nagrada HealthComm Awards je istaknuti i promicati vrijednosti koje su preduvjet modernog i održivog zdravstva kao što su znanstvena i tehnološka dostignuća, inovacije i nova rješenja za probleme, inicijative koje vraćaju povjerenje u znanost i sustav, pristup koji pacijenta stavlja u fokus kad je riječ o prevenciji i liječenju, pomicanje granica u pružanju zdravstvene skrbi, međusobna suradnja za ostvarenje zajedničkih ciljeva, otvorena komunikacija i – iznad svega – činjenje dobra. Samo takvom zdravstvenom sustavu, koji čuva zdravlje i spašava živote, građani imaju razloga vjerovati.

Prijave za HealthComm Awards se zaprimaju online, a projekte u okviru šest kategorija mogu prijaviti organizacije iz javnog i privatnog zdravstvenog sektora, prehrambene i tehnološke kompanije, komunikacijske agencije, start-upovi te strukovna udruženja i udruženja pacijenata. 

Žirijem HealthComm Awardsa presjedat će Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu, a s njim će projekte ocjenjivati Željka Martinović iz Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Sani Pogorilić iz Inovativne farmaceutske inicijative, Vesna Štefančić Martić iz Hrvatske liječničke komore, Irena Orlović iz izdavačke kuće HARFA, glavna urednica magazina Doktor u kući Suzana Ciboci Stunja, Ljiljana Vukota iz Udruge žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU, Tena Niseteo iz Definicije hrane te Nina Išek Međugorac, direktorica konferencije HealthComm Forum.  

Više informacija o HealthComm Awardsu dostupno je na službenim stranicama konferencije ovdje.

HealthComm Forum

Regionalni forum koji povezuje sve dionike u zdravstvu
Projekt Zdravlje: kako do novog društvenog ugovora u zdravstvu
6. – 7. lipnja 2024.
Paviljon 13, Zagrebački velesajam

Kotizacija je besplatna za članove Hrvatske liječničke komore. 

Prijave za sudjelovanje na konferenciji se zaprimaju putem obrasca koji je dostupan ovdje.
Napomena: U drugom pitanju registracijskog obrasca „Molimo navedite ime Vaše tvrtke/organizacije“ potrebno je upisati „Hrvatska liječnička komora“.

U okviru nedavno provedenog istraživanja HealthComm Foruma građani su poručili da im je tema zdravlja od vitalnog interesa te da će velika većina (njih čak 88 posto) svoj glas dati političarima i strankama koji će se pred izbore pozabaviti problemima u zdravstvu. Kad se građane pitalo koja im je najvažnija pojedinačna zdravstvena tema, njih čak 56 posto istaknulo je ukidanje ili skraćivanje liste čekanja za dijagnosticiranje i liječenje, posebno za onkološka oboljenja. 

Ovi, ali i brojni drugi rezultati istraživanja ukazuju na potrebu pokretanja važnih promjena u sektoru kojima neupitno mogu doprinijeti inspirativni projekti kojih u Hrvatskoj, bez obzira na alarmantno stanje, ima sve više.

Konferencija će se ove godine održati u partnerstvu s Kraljevinom Danskom – zemljom s jednim od najuspješnijih i najučinkovitijih zdravstvenih sustava u Europi. Konferencija će ponovno okupiti predstavnike javnog i privatnog zdravstvenog sektora, nacionalne i lokalne vlasti, farmaceutske industrije, nevladinih udruga, medija i drugih relevantnih organizacija. Potvrđeni keynote govornici konferencije HealthComm Forum 2024 su dr.sc. Laura Cooley, glavna urednica magazina The Journal of Patient Experience (SAD), dr. Ksenija Kos, glavna neurologinja u bolnici Mercy u St. Louisu (SAD) i Jan Beger, direktor u kompaniji Digital Ecosystem EMEA, GE HealthCare (Njemačka).

Više informacija o konferenciji HealthComm Forumu dostupno je ovdje.
vrh stranice