Otvorene su prijave na natječaj International Medis Awards 2020.

17.07.2020.

Natječaj za izvanredna istraživačka postignuća u medicini i farmaciji International Medis Awards 2020., poznatiji kao „Medicinski Oscar“ otvoren je do 28. rujna 2020. Liječnici i farmaceuti iz srednje i jugoistočne Europe mogu prijaviti svoje znanstveno-istraživačke radove koji su objavljeni u međunarodnim znanstvenim publikacijama. Tijekom proteklih šest godina, Hrvatska se može pohvaliti s 9 finalista i 12 pobjednika ovog natječaja. 

Liječnici i farmaceuti iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije mogu prijaviti svoje jedinstvene znanstveno-istraživačke radove iz područja farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine i anesteziologije, neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije i alergologije te reumatologije, koji su objavljeni u međunarodnim znanstvenim publikacijama od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2020., i to s faktorom utjecaja (IF) višim od 1,5.

Prijavljene radove ocjenjivat će stručni žiri prema unaprijed određenim kriterijima te će odabrati finaliste i po jednog pobjednika za svako znanstveno-istraživačko područje iz objavljenog natječaja. Pobjednici natječaja dobit će brončanu skulpturu Budućnost i financijski poticaj za daljnji istraživački rad u iznosu od 2.500 eura (bruto). Finalisti natječaja dobit će priznanje Medis Awards i financijski poticaj za daljnji istraživački rad u iznosu od 500 eura (bruto).

Finalisti ovogodišnjeg International Medis Awards-a bit će objavljeni 9. studenoga, a pobjednici 26. studenoga 2020.

Više informacija o natječaju dostupno je ovdje.

Prošle godine u kategoriji intenzivne medicine i anesteziologije pobjednikom je proglašen anesteziolog Nikola Bradić, dr. med. iz Kliničke bolnice Dubrava, o čemu smo izvještavali i na webu HLK, a dostupno je ovdje

 


vrh stranice