Otvorene su prijave za International Medis Awards for Medical Research 2018

03.09.2018.

Već petu godinu zaredom dodjeljuje se International Medis Awards for Medical Research - nagrada za najbolja primijenjena medicinska istraživanja u regiji srednje i jugoistočne Europe. Rok za prijavu je 15. rujna 2018.

Prijaviti se mogu liječnici i farmaceuti s područja farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine (s anesteziologijom), neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije (s alergologijom) ili reumatologije.
 
Doktori i farmaceuti na natječaju mogu sudjelovati svojim znanstvenim istraživačkim radovima koje su predstavili člankom objavljenim u afirmiranoj znanstvenoj publikaciji s faktorom utjecaja (IF) višim od 1,5. Istraživački rad mora biti prihvaćen, predstavljen ili objavljen u razdoblju od 1. rujna 2017. do 31. kolovoza 2018. Natječaj je objavljen u osam država: Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.
 
Prijavljene radove ocjenjivat će stručni žiri prema unaprijed određenim kriterijima te će odabrati finaliste i po jednog pobjednika za svako znanstveno-istraživačko područje iz objavljenog natječaja. Pobjednici natječaja dobit će brončanu skulpturu Budućnost i financijski poticaj za daljnji istraživački rad u iznosu od 2.500 eura (bruto). Finalisti natječaja dobit će priznanje Medis Awards i financijski poticaj za daljnji istraživački rad u iznosu od 500 eura (bruto).
 
Svečana dodjela nagrada održat će se 29. studenoga 2018. u Sarajevu.  

Sve informacije dostupne su na www.medis-awards.com. Online obrazac za prijavu dostupan je ovdje.

vrh stranice