Pokrenuta revizija uplata članarina za sve članove Komore kroz razdoblje trajanja njihovog odobrenja za rad (licence)

Poštovane članice i članovi,

cilj vodstva Komore je poboljšanje statusa liječnika u Republici Hrvatskoj. Jedno od sredstava kojim ćemo to postići je  uredno i zakonsko poslovanje Hrvatske liječničke komore na korist svih njenih članova.

Komora se u proteklim razdobljima nemarno odnosila prema svojim obvezama ali i prema obvezama koje članovi imaju prema njoj. Odlučni smo to promijeniti.

U tu svrhu pokrenuli smo reviziju uplata članarina za sve članove kroz razdoblje trajanja njihovog odobrenja za rad (licence). Član Komore je, prema „Odluci o upisnini te načinu utvrđivanja i visini iznosa članarine za članove HLK“  koja je vrijedila do 19. prosinca 2015. godine, bio obvezan plaćati članarinu ako mu je izdano odobrenje za rad. Po toj odluci, svi članovi,  pa i umirovljenici koji imaju važeće odobrenje za rad, bili su obvezni plaćati minimalnu mjesečnu članarinu od 40 kn, koja se morala podmiriti najkasnije do zadnjeg dana razdoblja trajanja odobrenja za rad.

Uvidjevši da je propustom službi Komore, kao i nedovoljnim informiranjem kolega došlo do stvaranja velikih pojedinačnih obveza prema Komori, odlučili smo se aktivno postaviti prema  problemu i prije svega obavijestiti naše članove o postojećoj obvezi. 

 Veliki broj naših članova je pozitivno reagirao na našu  obavijest vidjevši je u njenom stvarnom obliku, kao aktivan pristup Komore svom članstvu koji prati i aktivan pristup na drugim poljima. Imamo i negativnih reakcija koje najvećim dijelom argumentacijom činjenicama uspijevamo preokrenuti.

Zahvaljujemo se svim članovima koji su do sada uplatili svoje obveze prema Komori te očekujemo i daljnje razumijevanje i potporu za naše aktivnosti.

vrh stranice