Ponovno se traži strateški partner za Imunološki zavod

Nakon što je dioničkom društvu Imunološki zavod ponovno u rujnu blokiran račun zbog dugova od stotinjak milijuna kuna, iz Ministarstva zdravlja su potvrdili kako traže strateškog partnera koji bi bio spreman uložiti sredstva u Zavod i pokretanje proizvodnje.

U Ministarstvu očekuju da će u Imunološkom zavodu uskoro početi proizvodnja krvnih pripravaka, te poručuju kako nema opasnosti da zaposlenici ostanu bez posla.

"Svjesni činjenice da u postojećim prostorima neće biti moguće trajno i u punom opsegu osigurati proizvodnju preparata Imunološkog zavoda, u kontaktima smo s potencijalnim investitorima koji su zainteresirani uložiti sredstva u zajednički projekt održavanja proizvodnje krvnih derivata, virusnih cjepiva i seruma u Hrvatskoj", odgovorili su Hini iz Ministarstva.

S obzirom da su svi zaposlenici Imunološkog zavoda d. d. prešli u javnu ustanovu Imunološki zavod, ona nesmetano nastavlja svoj rad, a očekujemo da će djelomična proizvodnja krvnih preparata započeti početkom slijedeće godine, najavljuju iz Ministarstva. O daljnjoj sudbini Imunološkog zavoda d.d., konačnu će odluku donijeti nova Vlada.

vrh stranice