Posebni kreveti za teško bolesnu djecu u Specijalnoj bolnici Gornja Bistra

27.02.2018.

Donacijom vrijednom 112.000 kuna Specijalna bolnica za kronične bolesti Gornja Bistra opremila je jednu sobu s pet novih kreveta i devet antidekubitalnih madraca najnovije tehnologije prilagođenih skrbi za najteže bolesnike. „Većina djece o kojoj skrbimo u našoj bolnici cijeli dan provodi u krevetu te smo zahvalni što im uz ovakve donacije barem malo možemo olakšati teško zdravstveno stanje i pružiti im najbolju moguću skrb“ – izjavio je zamjenik ravnatelja bolnice Ivan Šoštarčić.

Bolnica brine o 104 kronično bolesna pacijenta u dobi od 3 mjeseca do 46 godina iz cijele Hrvatske o kojima roditelji i članovi obitelji ne mogu brinuti, a mnoge od njih obitelj je potpuno napustila.

Bolnica u Gornjoj Bistri jedina je ustanova u Hrvatskoj koja takvim najtežim pacijentima pruža potrebnu liječničku skrb 24 sata dnevno zbog čega su potrebe stalne, a donacije dobrodošle, kao ova posljednja tvrtke B2 Kapital.

„Kao društveno odgovorna tvrtka smatramo našom obvezom pomoći u rješavanju nekih od problema u zajednici. Briga koju zaposlenici, liječnici i svo osoblje ove bolnice iskazuju prema pacijentima vrijedna je divljenja. Drago nam je da smo na ovaj način podržali njihova nastojanja i pomogli im da poboljšaju uvjete i dodatno podignu razinu njege i skrbi za pacijente bolnice“, izjavila je Tanja Miljanić Presečki, predsjednica Uprave B2 Kapitala.

U želji da pacijentima pruži najbolju skrb Specijalna bolnica Gornja Bistra redovito poziva sve koji su u mogućnosti pomoći. Najviše im trebaju medicinska pomagala, dijagnostički uređaji i potrošni materijal za njegu bolesnika.

Potencijalni donatori popis potrepština mogu pronaći na internetskoj stranici bolnice www.bolnica-bistra.hr/sto-nam-je-najpotrebnije

vrh stranice