Rebro obilježilo 75 godina rada

12.04.2017.

KBC Zagreb, najveća hrvatska zdravstvena ustanova, obilježila je danas 75. godišnjicu svog postojanja, a među uzvanicima na prigodnoj svečanosti bio je i  predsjednik Vlade Andrej Plenković.  

Naglasio je pritom kako Rebro daje velik doprinos cijelom hrvatskom zdravstvu te kako će  Vlada nastojati da se ono i dalje razvija u kliničkom i u znanstvenom pogledu, te da  zadrži visoku reputaciju u hrvatskoj i međunarodnoj medicini i znanosti, piše HINA. 

"Možete biti ponosni na sve što ste učinili, na činjenicu da kroz vaše ruke prođe 1,4 milijuna pacijenata godišnje, da se godišnje obavi više od 35 tisuća operativnih zahvata i da ste na raspolaganju 24 sata, svakoga dana u godini“, rekao je premijer.  

Dodao je i da kao predsjednik Vlade prati stanje u zdravstvu te najavio da će, kroz Nacionalni program reformi koji će biti usvojen ovoga mjeseca, Vlada zdravstveni sustav učiniti učinkovitijim, smanjiti dugove te omogućiti dostupnost zdravstvenih usluga svim građanima.

„To je dio naše politike društvene solidarnosti stoga održivi zdravstveni i mirovinski sustavi predstavljaju prioritete našeg rada'', istaknuo je.  

Ravnatelj KBC-a Zagreb, prof. dr. Ante Ćorušić, podsjetio je kako je Rebro izgrađeno 1942. godine te je od tada jedna od vodećih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj koja je svoj pravi razvoj doživjela nakon osamostaljenja Hrvatske. Danas ima 29 klinika, gotovo dvije tisuće bolesničkih kreveta i više od pet tisuća zapsolenih.  

vrh stranice