Redovite tribine HLK-a

04.04.2019.

U zadnjih dvadesetak dana vodstvo Hrvatske liječničke komore održalo je ukupno šest tribina na kojima su kolegama liječnicima predstavili programe i aktivnosti Komore usmjerene podizanju kvalitete liječničke struke i standarda liječnika. Tribine su održane u Zaboku, Vinkovcima, Virovitici i Gospiću. U Zagrebu su održane u Hrvatskoj udruzi poslodavaca gdje su nazočili liječnici zaposleni u privatnom sektoru, te u Županijskoj podružnici HLK-a za HZZO.

Prvi dopredsjednik/v.d. predsjednika dr. sc. Krešimir Luetić sa suradnicima izvijestio je kolege o programima Komore među kojima je i stipendiranje liječnika za inozemno stručno usavršavanje. Bilo je govora i o pogodnostima u vezi s dopunskim zdravstvenim osiguranjem, polici pravne zaštite u vezi s tužbama za pogrešno obračunate prekovremene sate. Također je bilo riječi i o novom ugovoru između Komore i PBZ-a o još povoljnijoj kamatnoj stopi na stambene kredite od 2,18 posto što je na snazi od početka ove godine, te o akciji koju će PBZ članovima Komore nuditi nekoliko puta godišnje kroz ograničenu akciju za ugovaranje vrlo povoljnih nenamjenskih kredita po kamati od 3,80 posto.

Na tribini u HUP koju je organizirala Udruga privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb iznijeti su prijedlozi i očekivanja predstavnika privatnog zdravstvenog sektora od HLK, te je istaknuta važnost suradnje HUP-a i Komore.

U organizaciji Županijskog povjerenstva HLK-a za HZZO programe i aktivnosti Komore predstavili su voditelj Ureda stručno-medicinskih i međunarodnih poslova HLK-a Ivan Bekavac dr. med i predsjednica Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a prof. dr. sc. Lada Zibar. Prije tribine održana je skupština Hrvatskog društva medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja (HDMVZO) HLZ-a. Na prigodnoj svečanosti članovima društva, liječnicima Strahimiru Banoviću i Zoranu Božiću uručene su zahvalnice za dugogodišnji doprinos ugledu i radu HDMVZO.

vrh stranice