Skupština HLK: Dopunsko zdravstveno osiguranje za članove Komore i u 2020. godini

14.12.2019.

Na sjednici Skupštine Hrvatske liječničke komore održanoj 14. prosinca 2019. izglasana je odluka o ugovaranju police dopunskog zdravstvenog osiguranja za članove HLK u 2020. godini koja će biti ugovorena putem Wiener osiguranja, novog poslovnog partnera Komore.

Budući da je došlo do promjene osiguravatelja, dosadašnja polica osiguranja sklopljena s Croatia osiguranjem prestaje važiti 31. prosinca 2019. godine. Svi liječnici zainteresirani za korištenje dopunskog zdravstvenog osiguranja o trošku Komore i u 2020. godini trebaju dati privolu za dostavu osobnih podataka novom osiguravatelju, neovisno o tome jesu li dosad koristili policu dopunskog zdravstvenog osiguranja ili se tek po prvi puta namjeravaju osigurati o trošku HLK. U narednim danima članovi Komore primit će putem elektroničke pošte obavijest o načinu davanja privole.

Skupština je usvojila i Financijski plan HLK za 2020. godinu kojim je predviđeno povećanje novčanih sredstava kojima će se financirati stipendije za inozemno stručno usavršavanje te pomoći članovima Komore i njihovim obiteljima.
Također, odlukom Skupštine umanjen je iznos prve upisnine s dosadašnjih 400 na 100 kuna. Ova odluka je nastavak strategije novog vodstva Komore u smanjenju administrativnih pristojbi prema članovima HLK.

Na početku sjednice predsjednik HLK-a dr.sc. Krešimir Luetić zastupnicima u Skupštini podnio je izvješće o aktivnostima HLK u proteklom razdoblju. Naglasak je stavio na akciju „Hoću raditi zakonito“ kojom se do 31. siječnja 2020. prikupljaju izjave liječnika o opozivu/uskrati pristanka na rad dulji od 48 sati tjedno. Napomenuo je da uspjeh ove akcije, odnosno hoće li Vlada RH ozbiljno shvatiti zahtjeve liječnika ovisi o liječnicima samima. Potpisivanje Rujanske izjave kojom su krovne liječničke asocijacije krenule u borbu za primjereno pozicioniranje liječnika, simbol je zajedništva struke i samo zajedničkim djelovanjem možemo postići strukovne ciljeve i bolji status liječništva, istaknuo je dr. Luetić. Stoga je pozvao cjelokupni liječnički korpus da u ovome ključnom trenutku pokaže solidarnost, zajedništvo i snagu.

vrh stranice