Tako se to radi! Mladim liječnicima u Varaždinu stanovi, povoljni krediti i novac za školovanje!

15.09.2017.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je prihvaćen prijedlog temeljem kojeg će grad Varaždin sastaviti listu stanova u svojem vlasništvu koji bi se po povoljnim uvjetima trebali dati na korištenje mladim liječnicima varaždinske bolnice, piše lokalni portal eVaraždin.  
Cilj tog poteza je, prema riječima predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana, zadržati liječnike u Varaždinu. Nedavno ih je iz bolnice otišlo trinaestero, a navodno su i mnogi drugi najavili skori odlazak. 
Potom je vijećnica Natalija Martinčević, inače i savjetnica župana, podsjetila što je sve Županija učinila po pitanju  zadržavanja liječnika u gradskoj bolnici i po pitanju zdravstva općenito u Varaždinskoj županiji.
„Župan Čačić je održao sastanak s ministrom Kujundžićem i, uz 50 milijuna kuna već odobrenih za objedinjeni hitni prijem, dogovoreno je da u bolnicu dolaze magnetska rezonanca i CT, a ministarstvo će sufinancirati i projekt Spinalnog centra“, najavila je i dodala kako je prvi korak koji su učinili da zadrže liječnike izgradnja infrastrukture.  
Fond sredstava za liječnike zaista je hvalevrijedna inicijativa, a Županija će osigurati kamatnu stopu ispod 2% za kupnju stanova i izgradnju obiteljskih kuća te osigurati oko milijun kuna za specijalizaciju, doktorate i slično“, obećala je Natalija Martinčević.
Na sve najavljeno nadovezao se gradonačelnik Ivan Čehok i rekao kako će sve navedene brojke imati smisla jedino ako će grad imati kompetentne ljude. 
„Ulaganje u zdravstvo i školstvo nije ulaganje u zidove i pruge nego u osobe, njihova znanja i vještine. Idemo se obvezati da već do sljedećeg proračuna predvidimo sredstva i završimo ove stanove“, zaključio je Čehok.

vrh stranice