U povodu Svjetskog dana zdravlja - Aktivna Hrvatska u Uredu hrvatske Predsjednice

07.04.2018.

U povodu Svjetskog dana zdravlja predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović upriličila je u subotu, 7. travnja, prijam za građane na kojem su sudjelovali i predstavnici sportsko - edukativnog projekta Aktivna Hrvatska kojeg podupire i Hrvatska liječnička komora koju su zastupale dr. sc. Iva Pejnović Franelić i dr. Ivana Kerner.

Projekt Aktivna Hrvatska kojemu je hrvatska predsjednica pokroviteljica  u posljednjih je nekoliko godina aktivirao gotovo 25.000 građana Hrvatske, a plan je da 21. travnja iz Karlovca krene proljetno – ljetno vježbanje diljem Hrvatske.

Nositelj akcije Kineziološki fakultet iz Zagreba i u Uredu hrvatske predsjednice demonstrirao je sportsko-rekreacijske sadržaje posebno namijenjene djeci i mladima s ciljem unaprjeđenja zdravlja. Predsjednica je uz svoje goste razgledala izložene sadržaje koji nam svakodnevno mogu pomoći boljoj tjelesnoj aktivaciji i zdravijem životu. Kineziološki fakultet (KIF) je postavio pet sportskih postaja koje su uključivale prikaz gimnastičkih elemenata, malog nogometa, odbojke, badmintona, veslanja i drugih atraktivnih vježbi koje su građani isprobavali uz stručno vodstvo. Najatraktivnija postaja zasigurno je bio trampolin na kojem su studenti KIF-a pokazali zavidne vještine na radost najmlađih posjetitelja. Kao i prošle godine, veliko zanimanje izazvao je i veslački ergometar, isti kao onaj iz popularne TV serije House of Cards.
 
Predstavnici Hrvatske liječničke komore, partnera Aktivne Hrvatske, na info su pultu građanima mjerili indeks tjelesne mase, savjetovali i podijelili informativne brošure kao podsjetnik kako svakodnevno živjeti zdravije.
 
Po neslužbenim procjenama u Hrvatskoj je gotovo 90 posto nedovoljno aktivnih mladih osoba što je poražavajuće, pa su ovakvi događaji izuzetno važni kako bi se o tome  educirao što veći broj naših građana, poručili su iz Aktivne Hrvatske.

vrh stranice