Unatoč protivljenju liječnika primarne „Mobilni pacijent“ ide dalje!

Reagirajući na vijest o uvođenju mobilne aplikacije za naručivanja pacijenata, iz Hrvatske udruge koncesionara primarne zdravstvene zaštite zatražili su stopiranje  tog projekta, jer se s njima, kako tvrde, nitko nije konzultirao.  

Predsjednica udruge Josipa Rodić, upozorila je kako HZZO pokreće projekte bez dogovora sa strukom i strukovnim udrugama te da liječnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti neće pristati na SMS medicinu.  Naglasila je i kako već godinama traže administratore, jer liječnici u primarnoj nemaju ni vremena ni kapaciteta za takve projekte.

V.d. ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Fedor Dorčić, tvrdi pak kako su se u Zavodu zadnjih mjesec dana svaki tjedan održavali sastanci s predstavnicama liječnika primarne zdravstvene zaštite na kojima su bili nazočni i predstavnici te udruge. Najavio je kako će idućih mjesec dana u deset najvećih gradova organizirati predstavljanje mobilnog portala za pacijente, kako bi se s tim projektom liječnici primarne što bolje upoznali. 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je prije početka Vladine sjednice u četvrtak da projekt "Mobilni pacijent" ide dalje, a protivljenje liječnika primaraca komentirao je riječima kako je pobuna protiv novoga povijesna sociološka činjenica, no da se život ne može zaustaviti. 

vrh stranice