UNICEF poziva članove HLK-a na humanitarnu utrku Mliječna staza

11.08.2017.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku organizira humanitarnu atletsku uličnu utrku 'Mliječna staza' i poziva sve članove Hrvatske liječničke komore da se prijave i 9. i 10. rujna budu dio projekta čiji je cilj pomoći najranjivijoj novorođenčadi i dojenčadi.
Subota, 9. rujna, rezervirana je za revijalnu dječju trku na Europskom trgu uz brojne edukativne i zabavne aktivnosti za cijelu obitelj, dok će se u nedjelju, 10. rujna, održati glavne utrke na 5 i 10 kilometara, a start i cilj bit će na Kvatrenikovom trgu u Zagrebu. Očekuje se oko 3000 sudionika. 
Kotizacija za utrku je donacija usmjerena na otvaranje prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj u jednoj od zagrebačkih bolnica, a iznosi 123 kune za utrke na 5 i 10 kilometara te obuhvaća sudjelovanje na utrci, medalju, UNICEF-ovu atletsku majicu, startni broj, elektronsko mjerenje rezultata i okrjepu na stazi. Utrke za djecu su besplatne.
Dok u Europi postoji više od 200 banki humanog mlijeka, Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja u regiji koja takvu banku još uvijek nema. UNICEF je zato u suradnji s Ministarstvom zdravstva i Hrvatskom udrugom grupa za potporu dojenju pokrenuo projekt osnivanja prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj.
vrh stranice