Vrhovni sud odbacio tužbu Doma zdravlja Donji Miholjac i ginekologu Majiću treba isplatiti 400.000 kuna

11.03.2018.

Usred pravne zavrzlame koja je trajala 15 godina specijalist ginekologije Davor Majić našao se nakon što ga je Dom zdravlja u Donjem Miholjcu tužio za naknadu štete jer nakon specijalizacije u toj ustanovi nije odradio deset godina. Županijski sud u Osijeku 2014. godine donio je presudu prema kojoj je kriv, odnosno dužan platiti ovrhu u iznosu od 600.000 kuna, ili približno milijun kuna sa zateznim kamatama.

Nakon što je 2003. godine odradio specijalistički staž iz ginekologije u splitskom Kliničkom bolničkom centru, dr. Majić se trebao vratiti raditi u Donji Miholjac i na tom radnom mjestu provesti deset godina. U to su vrijeme, međutim, u Splitu nedostajala čak četiri ginekološka tima, pa su Majiću po njegovom svjedočenju, iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje sugerirali kako je bolje da ostane u Splitu jer je bitno da se sustav popunjava. Nakon toga je s HZZO-om potpisao ugovor za obavljanje prakse u Splitu i dobio rješenje Ministarstva zdravstva.

Dom zdravlja u Donjem Miholjcu prije Majića tužio je i ginekologa Matiju Karšu za 4,9 milijuna kuna koji je na zadnjoj godini specijalizacije prešao u Opću bolnicu u Našice. Karša je u toj bolnici, tvrdi, ostao na preporuku Ministarstva zdravstva. Čitavu priču donosi Slobodna Dalmacija, a možete je pročitati ovdje.
Foto Mario Todorić/HANZA MEDIA
vrh stranice