Webinar: Adriatic Liver Forum 2021

29.11.2021.

Webinar Adriatic Liver Forum (ALF 2021) u organizaciji Hrvatskog gastroenterološkog društva i Kliničke bolnice Dubrava održat će se 3. prosinca 2021. Naziv ovogodišnjeg sastanka je „Burning Issues in Hepatology 2021“. Predavanja u sklopu ALF-a i ultrazvučnog tečaja održat će vodeći domaći i međunarodni stručnjaci iz hepatologije i ultrazvuka, uključujući i nekolicinu najprominentijih članova Baveno konsenzusa, vodećeg svjetskog panela eksperata za portalnu hipertenziju.

Teme ovogodišnjeg webinara su nove smjernice u području portalne hipertenzije u svjetlu Baveno VII konsenzusa te potrebe poduzimanja preventivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje neželjenih ishoda u bolestima jetre.

U nastavku ALF-a, u subotu 4. prosinca održat će se tečaj iz ultrazvuka u bolestima jetre u organizaciju HGD-a i Hrvatskog društva za ultrazvuk u medicini i biologiji (HDUMB) na kojemu će biti prikazana primjena Doplera u hepatologiji, kontrastom pojačanog ultrazvuka, različitih elastografskih kao i metoda za kvantifikaciju steatoze jetre. Ultrazvučni tečaj namijenjen je prije svega mladim gastroenterolozima, ali i svima ostalima koji su zainteresirani za ovu iznimno značajnu metodu.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ALF i ultrazvučni tečaj su planirani u hibridnom obliku, pri čemu će dio predavača i panelista biti uključen uživo u Zagrebu, a dio će se pridružiti putem video prijenosa. Za ultrazvučni tečaj bit će omogućen određeni broj mjesta za sudionike kako bi uživo mogli trenirati na modelima.

Informacije i program webinara dostupni su u letku ovdje.

Prijave su dostupne putem linka ovdje.

vrh stranice