Aktivna Hrvatska- predstavnici Komore vježbali s građanima u Požegi

23.01.2017.

Edukativnim letcima, zajedničkim vježbanjem i odgovarajući na upite građana o važnosti kretanja za zdravlje, predstavnici Hrvatske liječničke komore aktivno su sudjelovali u grupnom treningu u Požegi u sklopu nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska kojem se Komora pridružila kao partner. Više od stotinu vježbača svih dobnih skupina sudjelovalo je u treningu tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a edukativno predavanje održala je i dr. sc. Iva Pejnović Franelić, predsjednica Povjerenstva HLK-a za javnozdravstvenu djelatnost.

Kako liječnici i vlastitim primjerom, a ne samo savjetima trebaju promovirati zdravi način življenja, predstavnici HLK-a ozbiljno su prionuli vježbanju s građanima. Svoju izdržljivost i kondiciju pokazali su uz dr. sc. Pejnović Franelić i doc. prim. Goran Šantak, predsjednik Povjerenstva HLK-a za Požeško-slavonsku županiju te član Povjerenstva doc. Damir Matoković uz pojačanje dr. Ivane Kerner, spec. medicine rada i sporta.

Kroz 2017. godinu vježbat će se u sklopu Aktivne Hrvatske u Međimurju, Vodicama, Istri, Dubrovniku, Zadru, a veliko finale očekuje se 23. rujna u sklopu Europskog tjedna sporta.

 

vrh stranice