Big Band HLK-a na jazz festivalu u Koprivnici

07.07.2022.

Ove subote, 9. srpnja ljubitelji jazz glazbe mogu uživati u izvedbama Big Banda HLK-a koji će nastupiti u 11 sati na glavnoj pozornici ispred Gradske tržnice Koprivnica. Ovogodišnje izdanje međunarodnog jazz festivala koji počinje u petak, 8. srpnja ugostit će brojne jazz glazbenike pod motom „Dijelimo radost i glazbu“.

Kako prenosi koprivnica.hr, festival u petak otvara The Gentleman & Big Band Bjelovar čiji je posljednji album „Hide & Seek“ glazbena je kritika proglasila jednim od najboljih glazbenih ostvarenja objavljenih u Hrvatskoj u 2021. godini. Iste večeri nastupa i glazbeni sastav B’s FUNstallation, zajednički projekt šestorice sjajnih jazz glazbenika koje je okupio trubač Zvonimir Bajević, inače umjetnički voditelj Big Banda HLK-a.

U Koprivnicu dolazi i jedan od najboljih i najoriginalnijih jazz saksofonista na talijanskoj jazz sceni – Gaetano Partipilo sa svojim bendom Boom Collective.

Druge večeri festivala moći ćete uživati u koncertima kvarteta Ivana Bonačića, hvaljenog dubrovačkog saksofonista, te glazbenog dua Freekind iz Austrije, koji čine hrvatska pijanistica i vokal Sara Ester Gredelj i slovenska bubnjarka Nina Korošak-Serčič.

Nakon glavnog programa, koncerti i jam sessioni će se nastaviti u Klubu Nautilus, gdje će u sklopu programa Festivalska noć i Jazz Newbies nastupiti I.L.M. Trio iz Nagykanizse i Moonlight Sessions Band iz Koprivnice.

U slučaju lošeg vremena, koncertni programi će se održati u Dvorani Domoljub, a ulaz na sve koncerte je slobodan.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici festivala ovdje.


vrh stranice