Hitna služba u Karlovcu proslavila svoj Nacionalni dan

26.04.2017.

Središnja proslava Dana Hitne medicinske službe (HMS) jučer se održala u Karlovcu. Svečanost je okupila djelatnike hitnih medicinskih službi iz svih krajeva Hrvatske, piše HINA. Prigodno obilježavanje Nacionalnog dana HMS-a počelo je edukacijskim programom tijekom kojeg su djelatnici Hitne pomoći pokazali građanima vježbe pružanja prve pomoći, a završilo svečanom akademijom u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom.

„Ponosan sam na tri tisuće ljudi koji rade u hitnim službama u Hrvatskoj i koji brinu o više od četiri milijuna Hrvata, ali i o brojnim turistima tijekom sezone“ – rekao je tom prilikom ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić.

Obećao je da će, unatoč teškim financijskim prilikama u zdravstvu, Vlada učiniti sve da sačuva Hitnu medicinsku službu i hrvatsku medicinu i učini je boljom.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, prim. mr. Maja Grba – Bujević, istaknula je da je, po mjerljivim standardima koje je propisala struka, Hitna služba u Hrvatskoj moderna i uz bok europskim i svjetskim razvijenim službama po vremenu izlaska na teren, reanimacijskim postupcima, načinu zbrinjavanja polutrauma i drugom. 

vrh stranice