U Ministarstvu zdravstva održan stručni sastanak Zajedništvom do oralnog i općeg zdravlja

26.04.2017.

Jučer je u Ministarstvu zdravstva održan stručni sastanak pod nazivom „Zajedništvom do oralnog i općeg zdravlja“ čiji je cilj bio istaknuti i podsjetiti na međuzavisnost oralnog i općeg zdravlja kroz niz kliničkih problema.

Sudionici stručnog sastanka, među kojima i predstavnik Hrvatske liječničke komore prof. dr. sc. Davor Vagić, predsjednik Povjerenstva za bolničku djelatnost Komore, kroz dobre primjere iz prakse su ukazali na potrebu i vrijednost jačanja i razvijanja multidisciplinarne suradnje u svakodnevnom radu.

U svrhu racionalizacije troškova zdravstvene skrbi,  što je od strateške važnosti, stručnjaci su ukazali na potrebu jačanja  multidisciplinarne suradnje između liječnika medicine, liječnika dentalne medicine i suradnih zdravstvenih djelatnika kako bi se pružila pravodobna, učinkovita i racionalna zdravstvena skrb na sve tri razine zdravstvene zaštite, a prema načelima holističkog pristupa bolesniku.

Sastanku u organizaciji Ministarstva, Nacionalnog povjerenstva za djelatnost dentalne medicine i Radne skupine za razvoj i promicanje multidisciplinarne suradnje u području oralnog i općeg zdravlja prisustvovali su i: pomoćnica ministra prim. dr. sc. Delfa Radić-Krišto, predsjednica Povjerenstva za djelatnost dentalne medicine dr.sc. Anka Jurišić Kvesić, prodekan Stomatološkog fakulteta prof. dr. sc. Darko Macan, predstojnik Stomatološke klinike KBC-a Zagreb prof.dr.sc. Željko Verzak, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine mr. sc. Hrvoje Pezo i prof. dr. sc. Marinka Mravak Stipetić, predsjednica Radne skupine za razvoj i promicanje multidisciplinarne suradnje na području oralnog i općeg zdravlja.

vrh stranice