KBC Sestre Milosrdnice obilježio trostruku obljetnicu

25.04.2017.

Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice prigodno je danas obilježio čak trostruku obljetnicu: 70. obljetnicu rada rodilišta, 45. obljetnicu organizirane nastave iz porodništva i ginekologije za studente dentalne medicine te 10. obljetnicu medicinski potpomognute oplodnje.

„Hrvatsko zdravstvo se nosi s brojnim opterećenjima, no to nas ne smije obeshrabriti da skrb o zdravlju svakog čovjeka od njegova začeća mora biti prioritet hrvatske države“, poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pod čijim se visokim pokroviteljstvom i održala svečanost.

„Danas je Klinika za ženske bolesti i porodništvo stručna ustanova s više od 3000 poroda, oko 1600 velikih operacija i više od 2000 malih zahvata. Učinili smo sve da zaslužimo prestižni naziv Rodilište prijatelj djece što smo i postigli“, rekao je tom prilikom ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, prof.dr.sc. Mario Zovak i dodao kako Zavod za humanu reprodukciju svake godine povećava broj postupaka potpomognute oplodnje te se godišnje učini preko 800 postupaka s uspješnošću koja je usporediva sa svim relevantnim svjetskim centrima za humanu reprodukciju.

Svečanosti u Vinogradskoj bolnici nazočili su i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, predstojnik klinike za ženske bolesti i porodništvo, prof.dr. sc. Krunoslav Kuna, predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske liječničke komore. dr. sc. Trpimir Goluža, savjetnici Predsjednice doc. dr. sc. Tomislav Madžar i prof.dr.sc. Anđelko Akrap, državni tajnik primarijus Željko Plazonić, državna tajnica Margareta Mađerić i mnogi drugi.

vrh stranice