Međimurska županija zadržava mlade liječnike kroz model koncesija

20.04.2017.

Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je jučer na prigodnoj svečanosti koncesijske ugovore u zdravstvu za ukupno osam međimurskih liječnika s ciljem podizanja kvalitete zdravstvene skrbi na području zdravstva Međimurja, ali i zadržavanja mladih liječnika u Međimurju odnosno u Hrvatskoj.

Liječnici Sanja Vrban, Kristina Božić, Damira Janžek, Andrea Belić i Marko Cvijović za obavljanje zdravstvene djelatnosti dentalne zdravstvene zaštite te Željka Lovrić, Kristina Poljski i Biserka Poje Jelenić, za obavljanje zdravstvene djelatnosti opće (obiteljske) medicine, tako su postali novi koncesionari Međimurske županije.

'Ovi mladi ljudi dobili su priliku raditi u svom kraju i naći posao nakon školovanja, upravo zahvaljujući načinu promišljanja i strategije, koju provodimo zajedno s Domom zdravlja. U toj jednoj srednjoročnoj sigurnosti obavljanja koncesije na području naše Županije, oni ostaju ovdje i dobivaju priliku za daljnji napredak i razvoj, dok mi imamo stručne ljude i liječnike, s kojima zaokružujemo jedan sustav prema kojem primarnu zdravstvenu zaštitu mogu dobiti svi stanovnici diljem Međimurja. Mreža primarne zdravstvene zaštite organizirana je na način ravnomjernog razvoja naših ambulanti u svakom kutku županije', objasnio je međimurski župan te objasnio kako je ovaj jedinstveni model svojevrsna sigurnost za pacijente i liječnike.

Ova odluka župana Međimurske županije potvrđuje da je moguće u djelo provesti mjere koje su poticajne u smislu zadržavanja hrvatskih liječnika u hrvatskom zdravstvenom sustavu, čime se osigurava poželjna razina i dostupnost pružanja zdravstvene skrbi građanima. Vjerojatno zato Međimurska županija može biti uzor svima u Hrvatskoj kako organizirati i u praksi provoditi zdravstvenu zaštitu.

Foto: Međimurska županija

vrh stranice