Počeo je 13. Croatian Student Summit

19.04.2017.

Više od četiri stotine sudionika iz desetak različitih zemalja sudjeluje na ovogodišnjem izdanju međunarodnog znanstvenog kongresa Croatian Student Summit (CROSS) koji je jučer otvoren na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.  

Trinaesti po redu CROSS, koji se održava od 18. do 21. travnja, bavi se temom 'Inovacije u zdravstvu', a okuplja studente i mlade znanstvenike biomedicinskog područja.  

Prilikom ceremonije otvaranja prisutne su, među ostalim, pozdravili Deni Rkman, predsjednik organizacijskog odbora CROSS-a, predsjednik fakultetskog vijeća Filip Njavro, prvi dopredsjednik Hrvatskog liječničkog zbora prof. Boris Brkljačić, dekan Medicinskog fakulteta prof. Marijan Klarica, ministar znanosti prof. Pavo Barišić i predstavnik Hrvatske liječničke komore dr. sc. Davor Kust, inače i predsjednik Povjerenstva za mlade liječnike pri Komori.  

U svom kratkom pozdravu dr. Kust je rekao nekoliko riječi o Komori i njezinoj važnoj ulozi među liječnicima, a posebno među budućim liječnicima.  

„Surađivat ćemo i raditi zajedno, ali mi vas i sada pratimo i sretni smo što smo partneri u ovakvim aktivnostima. Nemojte zaboraviti poznanstva i stjecanje kontakata. Ovakve konferencije su izvrsne za to“, rekao je između ostalog dr. Kust i dodao kako inovacije nisu samo oprema i tehnologija već i znanje, te da studenti i to trebaju imati na umu.  

CROSS je i zamišljen kao mjesto razmjene ideja, širenja informacija, ostvarivanja suradnji i dugoročnih poznanstava, te je njegov cilj omogućiti studentima i mladim znanstvenicima da već na samim počecima svojih karijera i istraživačkih radova shvate važnost i svrhu sudjelovanja na kongresima. 

Foto izvor: CROSS
vrh stranice