HLK pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za nabavu osobne zaštitne opreme

07.04.2020.

Humanitarna akcija završena je 17. lipnja 2020. Zahvaljujemo svim donatorima na njihovim donacijama. Na prvoj crti borbe protiv novog koronavirusa, liječnicima i zdravstvenim radnicima jedini „štit“ predstavlja propisana osobna zaštitna oprema. Štiteći sebe od zaraze, liječnici štite i sve pacijente s kojima dolaze u kontakt. Stoga, da bi pomogla svojim članovima i osigurala im optimalne količine zaštitne opreme, HLK je pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za nabavu osobne zaštitne opreme za liječnike i ostale zdravstvene radnike. Sve zainteresirane tvrtke i institucije, kao i pravne i fizičke osobe svoju novčanu donaciju mogu uplatiti na poseban namjenski račun Hrvatske liječničke komore otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d. broj: HR32 2340 0091 5110 67399. Komora će također donirati određeni novčani iznos u navedenu svrhu.

Kako donirati - Upute za uplatu:

Primatelj: Hrvatska liječnička komora, Ulica Grge Tuškana 37, Zagreb
IBAN: HR3223400091511067399
Banka primatelja: Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, Zagreb
Uplatitelj: ime i prezime fizičke osobe ili naziv tvrtke
Adresa: adresa prebivališta fizičke osobe ili sjedišta tvrtke
Svrha uplate: Uplata donacije temeljem humanitarne akcije
Model: 00
Poziv na broj: OIB fizičke osobe ili tvrtke donatora
Napomena za uplate iz inozemstva: SWIFT CODE: PBZGHR2X

Prikupljenim novčanim sredstvima HLK će nabaviti osobnu zaštitnu opremu (zaštitne maske, rukavice, odijela i dr.) koja će prema prethodno određenim kriterijima Komore biti dodijeljena liječnicima i njihovim suradnicima koji neposredno sudjeluju u zbrinjavanju i skrbi o pacijentima tijekom epidemije bolesti COVID-19.

Hrvatska liječnička komora unaprijed zahvaljuje svima koji su u mogućnosti odazvati se ovoj akciji i sudjelovati u opremanju liječnika i zdravstvenih djelatnika nužnom zaštitnom opremom. Oni svakodnevno izlažu svoje zdravlje, štiteći time zdravlje svakog od nas.

vrh stranice