HLK svojim članovima donirala zaštitne maske

07.10.2020.

S namjerom da pomogne svojim članovima na prvoj crti borbe protiv koronavirusa i osigura im optimalne količine zaštitne opreme, HLK je u travnju ove godine pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za nabavu zaštitne opreme. Zahvaljujući donacijama brojnih fizičkih i pravnih osoba, no uloživši i vlastita novčana sredstva, HLK je kupila 15.000 zaštitnih maski. Putem županijskih povjerenstava HLK-a u tijeku je distribucija maski liječnicima i ostalim zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u zbrinjavanju i skrbi o pacijentima tijekom epidemije bolesti COVID-19.

Nakon što je putem donacija prikupljeno 399 tisuća kuna, HLK je poštujući glavni kriterij odabira, kvalitetu proizvoda, odabrala ponudu tvrtke Enormis d.o.o. putem koje je kupljeno 15.000 zaštitnih maski 3M RESPIRATOR BEZ VENTILA FFP2 9320.

Uz brojne pojedince, donatori u ovoj humanitarnoj akciji HLK-a su i Alfatec Group d.o.o., Amgen d.o.o., Fresenius Kabi d.o.o., GlaxoSmithKline d.o.o., Hrvatska banka za obnovu i razvoj, Jadran galenski laboratorij d.d., Jadranski naftovod d.d., Medical Intertrade d.o.o., Medika d.d., Phoenix Farmacija d.o.o., Raiffeisenbank Austria d.d., Tehnomedika d.o.o., Tokić d.o.o., Vestigo d.o.o. i Web Marketing d.o.o.

Hrvatska liječnička komora zahvaljuje svima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji i time sudjelovali u opremanju liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika propisanom zaštitnom opremom, koja im predstavlja jedini „štit“ na prvoj crti borbe protiv koronavirusa. Jer štiteći sebe od zaraze, štite i svoje pacijente, štite i svakoga od nas.


vrh stranice