Humanitarnom akcijom „Otkrij na vrijeme“ do CT uređaja nove generacije

29.11.2016.

Jednu od najvećih humanitarnih akcija u Hrvatskoj pod nazivom „Otkrij na vrijeme“ podržali su na gala večeri  u Kristalnoj dvorani hotela Westin ovog vikenda ministar zdravstva prof. dr. Milan Kujundžić, predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. sc. Trpimir Goluža koji je nazočio događaju kao poseban izaslanik hrvatske predsjednice te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Večeri se odazvalo gotovo 500 gostiju koji su svojim doprinosom i podrškom učinili veliki korak k unaprjeđenju ukupnog zdravlja, smatraju organizatori. Naime, Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu u Europi po broju oboljelih i umrlih od raka pluća, a upravo je zabrinjavajući broj od 3.000 novooboljelih i gotovo jednak broj umrlih od karcinoma pluća godišnje bio glavni poticaj za pokretanje ove humanitarne  akcije.

Akcijom „Otkrij na vrijeme“ koju su pokrenuli Grad Zagreb i Hrvatska kuća disanja prikupljaju se sredstva u iznosu od 15 milijuna kuna za kupnju CT uređaja nove generacije koji će, primarno pušačima kao najugroženijoj ciljnoj skupini, na godišnjoj razini omogućiti screening i ranu dijagnostiku plućnih oboljenja s naglaskom na rak pluća.

Svi zainteresirani mogu se uključiti uplatom donacije na račun Zaklade Hrvatska kuća disanja, na broj žiro računa akcije: HR3923600001501932633 (Zagrebačka banka) ili pozivom na broj telefona 060 9006 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om).
 

vrh stranice