Liječnik i liječnička pogreška - tko je tko i što je što?

30.11.2016.

U organizaciji Hrvatskog društva mladih liječnika (HDML) Hrvatskog liječničkog zbora u ponedjeljak 5. prosinca u velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma (Šubićeva 9), s početkom u 18 sati, održat će se 19. stručno predavanje pod nazivom „Liječnik i liječnička pogreška-tko je tko i što je što?“.  

Naime, liječnik je kao zdravstveni radnik u obavljanju djelatnosti i poslova iz djelokruga svoje profesije izložen različitim rizicima od kojih je najaktualnija liječnička pogreška. Počinjenje liječničke pogreške otvara prostor različitim vrstama odgovornosti liječnika kao zdravstvenog radnika, a to su kaznena, građanska, prekršajna, disciplinska i stegovna odgovornost. Liječnik u okviru svih prethodno navedenih odgovornosti mora biti svjestan važnosti svog položaja u sustavu zdravstva pri pružanju zdravstvenih usluga zdravstvene zaštite. No, da bi bio oslobođen tereta tolikih odgovornosti i lišen straha od istih, mora aktivno sudjelovati u razumijevanju i shvaćanju pravne pozicije svoje profesije i svog radnog mjesta, a to može postići integracijom i sustavnim izučavanjem medicinskog prava i njegovih instituta.

Predavači su dr. Miran Cvitković, predsjednik Povjerenstva HLK-a za ostale liječničke djelatnosti i mr.sc. Ante Klarić iz Hrvatske komore zdravstvenih radnika.

Nakon izlaganja predavači će biti otvoreni za diskusiju.

Dolazak na predavanje HLK će bodovati sa 4 boda, stoga pozivamo sve zainteresirane, uključujući i studente. Kotizacije nema.

vrh stranice