HZZO će financirati rad pod nadzorom 288 mladih liječnika i pripravnički staž za njih 85

02.10.2019.

HZZO je u ponedjeljak 30. rujna donio odluku o izboru 288 doktora medicine bez specijalizacije za koje će financirati rad pod nadzorom te odluku o financiranju pripravničkog staža za 85 diplomiranih liječnika koji su studij medicine upisali prije 2013. kao zadnja generacija kojoj je pripravnički staž bio obvezan.
Rezultati su to javnog natječaja koji je HZZO objavio 26. srpnja te 7. i 9. kolovoza 2019. godine.
Na natječaj za financiranje rada pod nadzorom pristigao je 321 zahtjev doktora medicine te 516 zdravstvenih ustanova. U prijedlogu Liste prvenstva uvrštena su 288 kandidata, a u prijedlog popisa prijavljenih kandidata koji nisu uvršteni u Listu prvenstva njih 33 od kojih su četiri odustala jer su dobili specijalizaciju.
Kandidati koji nisu uvršteni u Listu prvenstva mogu u roku od osam dana od dana objave rezultata natječaja uputiti novi zahtjev za financiranje rada pod nadzorom za jednu od 228 zdravstvenih ustanova u kojima je ostalo nepopunjenih mjesta ili za odabranu ugovornu privatnu ordinaciju obiteljske (opće) medicine.

Na javni natječaj za financiranje pripravničkog staža pristiglo je ukupno 85 zahtjeva doktora medicine koji su fakultet upisali prije 2013. pa im je petomjesečni pripravnički staž obvezan. Svi su uvršteni u Listu prvenstva.

Ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a s odabranim će kandidatima sklopiti ugovore o radu na osnovi kojih će HZZO u najkraćem roku ugovore o financiranju sklopiti s tim ugovornim ustanovama, a sve u cilju što bržeg zapošljavanja doktora medicine.

Rad pod nadzorom može trajati šest mjeseci do najduže dvije godine.
vrh stranice