Klaićeva dobila najsuvremeniju integriranu operacijsku dvoranu

20.11.2016.

Klinika za dječje bolesti Zagreb otvorila je vrata novouređene jedinice intenzivnog liječenja i integrirane operacijske dvorane potpuno prilagođene djeci, što će uz bolju skrb za male pacijente omogućiti i bolje radne uvjete liječnicima. 
Najsuvremenija integrirana operacijska sala potpuno prilagođena djeci revolucionarno je rješenje u području svjetske dječje kirurgije. Uz novu salu, otvara se i potpuno nova jedinica intenzivnog liječenja koja sadrži najmodernije medicinske uređaje, izolaciju za najteže slučajeve te do posljednjih detalja prilagođen prostor za intenzivno liječenje djece.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je kako je briga o djeci time podignuta na višu razinu i poticaj svima da se prione na realizaciju ključnog projekta kao što je izgradnja nove dječje bolnice koja bi omogućila kvalitetniju zdravstvenu skrb.
Ministar zdravstva prof. dr.  Milan Kujundžić najavio je popravak i obnovu svih bolnica, poglavito dječjih. Pokušat će zaustaviti trend manjka pedijatara u Hrvatskoj raspisivanjem natječaja za specijalizacije iz pedijatrije.
Ravnatelj Dječje bolnice dr. Zoran Bahtijarević rekao je kako je u obnovu i opremanje novouređenih prostora uloženo oko 18 milijuna kuna. Tako je Klaićeva dobila najmoderniju operacijsku salu u Hrvatskoj, u kojoj će se raditi minimalno invazivne zahvate u djece i to od nedonoščadi.  Jedinica intenzivnog liječenja s 12 kreveta opremljena je najsuvremenijom opremom, istaknuo je dr. Bahtijarević. U integriranoj operacijskoj sali sve se upravlja s centralnog mjesta, a u intenzivnoj njezi sve je moguće individualno prilagoditi svakom pacijentu.
vrh stranice