" />

Psihijatrijska bolnica „Sveti Ivan“ prva je zdravstvena ustanova sa znakom „Hrvatska kvaliteta“.

11.11.2016.

Psihijatrijska  bolnica „Sveti Ivan“ iz Zagreba, prva je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja je implementirala sva tri sustava upravljanja kvalitetom (ISO) u svim segmentima bolničke djelatnosti i kojoj je dodijeljen znak „Hrvatska kvaliteta“.

Uveli su normu ISO 9001:2008 za upravljanje kvalitetom, normu ISO 14001:2004 kojom dokazuju da su ekološki osviještena bolnica te HACCAP sustav kvalitete u cilju zdravstvene ispravnosti proizvoda.
"Naš je cilj kontinuiranom edukacijom osoblja, primjenom visokih etički znanstvenih normi te naprednih metoda dijagnostike i liječenja kao i implementacijom „našeg“ sociorehabilitacijskog modela u svakodnevnu skrb psihičkih bolesnika, postati jedan od vodećih specijaliziranih centara u regiji" odlučan je njezin ravnatelj doc. dr. sc. Igor Filipčić.    

Hrvatska gospodarska komora dodijelila je PB „Sveti Ivan“ znak  „Hrvatska kvaliteta“ koji korisniku daje jamstvo da je riječ o uslugama koji predstavljaju sam vrh svjetske ponude u svojoj klasi.
Bolnici je dodijeljena i Povelja za poticanje i primjenu kvalitete u hrvatskom gospodarstvu za najbolju zdravstvenu ustanovu u 2016. godini.

Prepoznatljivi su i po tome što prvi u ovom dijelu Europe imaju jedinstven laboratorij za transkranijalnu magnetsku stimulaciju te posjeduju najmoderniji repetitivni magnetski stimulator kojim se magnetskom stimulacijom mozga liječe indikacije poput depresije, anksioznih poremećaja, PTSP-a te ovisnosti kao što su kockanje, pušenje ili alkoholizam.