KoKoZ-u se pridružile još dvije komore u zdravstvu

18.09.2017.

Danas su se još dvije zdravstvene komore pridružile Hrvatskoj liječničkoj komori (HLK), Hrvatskoj komori dentalne medicine (HKDM) i Hrvatskoj ljekarničkoj komori (HLJK) u Koordinaciji komora u zdravstvu (KoKoZ). Osnivačku deklaraciju potpisale su Hrvatska komora fizioterapeuta (HKF) i Hrvatska komora medicinskih biokemičara (HKMB). 

KoKoZ je, inače, inicijativa Hrvatske liječničke komore čiji je cilj razmjena iskustava, provođenje zajedničke edukacije članova, suradnja u provedbi stručnih nadzora kao i u konkretnim područjima zaštite interesa i ugleda članova, organizacija zajedničkih skupova te podnošenje zajedničkih prijedloga i zahtjeva koji se odnose na zdravstvene djelatnosti, zdravstvene profesije i zdravstveni sustav u cjelini.  

U ime HKF-a Deklaraciju je potpisala predsjednica Mirjana Grubišić, magistra fizioterapije, a u ime HKMB-a v. d. predsjednice dr. sc. Ljiljana Mayer. Predstavnice HKMB-a i HKF-a u Središnjem uredu Liječničke komore dočekali su predsjednik dr. sc. Trpimir Goluža, mr. sc. Ante Klarić, voditelj Službe stručno-medicinskih, pravnih i međunarodnih poslova Komore, te voditelj ureda za medicinsko pravo dr. Miran Cvitković. Predstavnici Komora već su danas razgovarali o zajedničkim interesima, razmjenjivali iskustva... I svi prisutni su se složili da homogenim djelovanjem KoKoZ može puno toga postići. „Naš cilj je nova politika aktivnog i koordiniranog sudjelovanja struke u procesu donošenja odluka i propisa koji se tiču funkcionalnosti zdravstvenog sustava te zdravstvene zaštite naših građana“, rekao je predsjednik HLK-a, dr. sc. Trpimir Goluža.  Podsjetimo, Koordinacija komora otvorena je za pristupanje i drugim zdravstvenim komorama te se očekuje da će se u skorije vrijeme uključenim komorama pridružiti i ostale. 

vrh stranice