Liječnici počeli koristiti svoje nove 'pametne' liječničke iskaznice

20.09.2017.

Nova, digitalna era Hrvatske liječničke komore i službeno je započela. 
Nakon što je dio članstva, mahom zaposlenika većih zagrebačkih zdravstvenih ustanova,  prošlog tjedna preuzeo svoje nove iskaznice i aktivirao ih, online putem podneseni su i prvi zahtjevi za obavljanje određenih administrativnih poslova. Prvi on line zahtjev koji je elektroničkim putem stigao u Komoru, bio je zahtjev za obnavljanje odobrenja za samostalni rad, tzv. licence. Nema sumnje, e-komora funkcionira. Iskoristite je i Vi, ako imate potrebu.
Podsjetimo, Hrvatska liječnička komora pokrenula je u sklopu projekta e-Komora  izradu tzv. pametne liječničke iskaznice s naprednim elektroničkim potpisom koja članovima omogućava siguran način komunikacije s Komorom te brzo i jednostavno ostvarivanje članskih prava i pogodnosti. 
Obilazak većih zdravstvenih ustanova, tijekom kojih se članovima uručuju nove iskaznice, u punom je jeku. Ovog tjedna privest će se kraju obilazak zagrebačkih lokacija, zatim slijedi obilazak južne Hrvatske: Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, a potom Kvarnera i Istre – Rijeka, Pula.
Članovi koji su dostavili i potvrdili autentičnost svoje fotografije, na Portalu za članove mogu provjeriti je li im izrađena liječnička iskaznica. Oni koji se još nisu fotografirali za liječničku iskaznicu ili nisu dostavili tehnički valjanu biometrijsku fotografiju, trebaju čim prije dostaviti odgovarajuću fotografiju. Liječnička iskaznicu do kraja godine izrađivat će se o trošku Komore. Od 01.01.2018. više neće vrijediti stare liječničke iskaznice, a izrada novih bit će o trošku člana  stajat će 100 kuna.  
Zato, požurite i provjerite jeste li vi ispunili sve preduvjete za izradu svoje nove liječničke iskaznice. Ako niste, fotografirajte se, pošaljite nam svoju fotografiju i potvrdite njenu autentičnost na svom profilu na Komorinom Portalu za članove.
vrh stranice