Liječničke novine br. 183

14.10.2019.

„5 do 12“ ilustracija je na naslovnici novog listopadskog broja Liječničkih novina o stanju u hrvatskom zdravstvu i statusu liječnika, a o čemu u uvodniku pod naslovom „Vlada stavila liječnike na 'IGNORE' piše i predsjednik HLK-a dr. sc. Krešimir Luetić. U svom osvrtu „Rapsodija u bijelom“ glavna urednica Liječničkih novina prof. dr. sc. Lada Zibar primjećuje kako je novoosnovana nacionalna radna skupina za brendiranje Hrvatske „propustila prepoznati hrvatske liječnike kao brend“.

Tema broja posvećena je prekovremenom radu liječnika iz KBC-a Osijek zbog čega su na tamošnjem Prekršajnom sudu proglašeni krivi jer su radili previše prekovremeno. U „zakonskom dvoboju“ Zakon o radu pobijedio je Zakon o zdravstvenoj zaštiti i Pravilnik o radnom vremenu u zdravstvenim ustanovama.

Doc. prim. dr. sc. Tomislav Franić intervjuirao je izv. prof. dr. sc. Ozrena Polašeka koji je nedavno proglašen najcitiranijim znanstvenikom prema Clarivate Analyticsu, vodećoj znanstvenoj instituciji u svijetu.
U rubrici „Da sam ja ministar…“ svoja opažanja i prijedloge iznosi dr. sc. Luka Vučemilo.
U novom broju Liječničkih novina niz je članaka i novosti iz medicine, a u rubrici „Liječnici umjetnici“ predstavljen je urolog, pijanist, skladatelj, aranžer i producent prim. dr. sc. Ante Reljić.

Novi broj Liječničkih novina možete prelistati ovdje.

vrh stranice